Matriculació sempre traumàtica

Ahir, el darrer dia de matriculacaió pels cicles formatius vaig anar a enllestir tota la paperassa per fer el projecte de fi de cicle. Vaig arrivar a l’escola a les 9:00h, una hora abans de la obertura de secretaria en previsió al caos que s’havia format el dia anterior.

Sempre passa el mateix a l’hora de fer aquests tràmits administratius a les escoles. Si no hi ha caos o desorganització no és normal. Els bolígrafs són objecte preuat ja que la majoria de les operacions encara per alguna extranya raó continuen fent-se a boli. Bolis blaus, negres, i fluorescents…guixant fulls amb llistes d’alumnes, de notes , llistes de llistes …

Cal també esmentar les presses i l’estrés dels oficinistes interpretant el paper de sorpresa extraordinària que comporta la situació. I dic interpretació per què a ningú se li escapa que cada any la operació es repeteix religiosament anualment, i memória d’un any han de tenir per enrecordar-se’n de l’ocorregut. Home! de les vacances bé que se’n recorden. Si voleu saber quins dies del calendari són festa, ells  t’ho sabran dir millor que ningú.

Jo ja crec que hi ha alguna cosa que se m’escapa. Any rera any, una vegada i una altra, i mai es posa sol.lució.

A mi m’agrada per això veure els oficinistes suar una miqueta, donant voltes als escriptoris com qui juga al joc de la cadira, amb piles de fulls… Tampoc es pot dir que suen gaire,  doncs tenen l’aire condicionat dins els seu palauet a màxima potència, no sigui que els agafi un cop de calor i hagin d’agafar la baixa. Això serà!! Agafar la baixa… per estrés!!!

Per cert,  records a tots aquests conserges que amb la seva actitud fan reafirmar a l’alumnat la veritat absoluta de que “a l’escola es va a apendre” donant exemple en 1a. persona del que ens pot passar si no ens apliquem en els nostres estudis. De tota manera conec molta gent força preparada i educada que no té feina. I m’extranya molt. Qui serà el que fa la sel.lecció de personal?

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s