Els blogs i la identitat a la Xarxa

Iniciat en això dels blocs he començat a mirar d’altres per veure que fa la gent, que és lo que interessa, quin sentit té, com fer-ho, etc, i hi he pensat una mica:

Em sembla que s’ha obert una nova etapa de comunicació mai vista fins ara.  No m’agrada exagerar,  però els titulars de les bitàcores (vaja, els que escriuen) obren una finestra que estava segellada fins ara.  Les paraules, les idees, i la comunicació estan contextualitzades en un medi desconegut i nou pels usuaris però perfectament definit tecnològicament.

Pensat-t’ho bé les bitàcores són la màxima de l’individualisme a la xarxa, i al mateix temps la màxima en l’universalització de l’individu.

La percepció i les sensacions en la comunicació a la Xarxa 

L’anonimat i la privacitat són sensacions freqüents que experimenta l’usuari de la xarxa rera el seu terminal.  Són sensacions noves associades a formes de comunicació noves. La sensació d’anonimat a l’hora d’expresar per escrit les idees en un bloc públic contrasta amb la possibilitat que la informació publicada pot ser llegida des de qualsevol lloc de mon i per qualsevol usuari conectat. Si, quant és parla en públic, és poden experimentar sensacions com palpitacions, tremolors, sudoració, molèsties gastrointestinals, tensió muscular, sudoració excessiva,  no passa el mateix quant algú penja una informació en un bloc amb una audiència podencial molt més elevada que el concert dels Stones al 2006 a Rio de Janeiro. La paraula  esdevé més univesal que mai. La paraula només? I la imatge, i el sò, …i tot el que pugui entaforar-se per internet!!!! Malament qui s’imagini internet com un caos gairebé infinit!!! Seria millor imaginar-s’ho com l’ágora més gran i universal mai creada, on tothom qui entra, va vestit de la mateixa manera i té les mateixes possibilitats de ser escoltat i de parlar que qualsevol altre,  i tot en un espai molt lliure.  

El concepte d’anonimat a internet

Jo crec que el concepte anònim i internet són d’impossible associació. És totalment estúpid. A internet no existeix l’anonimat. Qualsevol persona que tingui els privilegis suficients pot saber quí, quant i desde on s’ha publicat el que sigui. Per això l’anonimat no té pes específic en la Xarxa. Una informació dins la xarxa té una veracitat contrastable indiscutible. La autoría de la informació és 100% comprovable. Per això cal que l’internauta sigui conscient i adopti una identitat veritable. No vull dir que l’autor hagi d’identificar-se de la mateixa manera que en la vida real, amb el mateix nom, cognoms, etc, si no que és impossible  navegar en un oceà comunicacional contradictori, trampòs, i/o l’anònim.  Si  no s’accepta la natura de la Xarxa la informació es converteix en  acudit,  novel.la, o joc.

La sensació d’anonimat en la Xarxa ve donada per la ignorància. Si a això sumem la facilitat d’us, tenim conductes irresponsables de subjectes que participen amb precipitació i tracen camins oscilants com un conductor ebri. A internet cal ser conseqüentment universal.

Estem tot vigilants i per això es molt difícil enganyar

És molt fàcil copsar la veritat identitària de l’usuari dins internet per l’ anàlisis de la informació que l’usuari dona a conèixer, sobretot si hi ha més d’un tipus de llenguatge (imatge, text, so) cosa molt frequent.

Si internet es mira com un tot, és molt més abançat, ric i complex que les formes de comunicació fins al moment existens. Amb internet es pot fer servir la paraula escrita, la paraura oral, la imatge, el so. Internet és un gairebé ” tot comunicacional” format per gairebé  tots el codis que fem servir quotidianament desde l’origen de la nostra espècie.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s