Innovació, novació, no ció, no, reponsabilitat social(II)

La responsabilitat social és una actitud, difícil de ponderar amb un discurs clàssic de dretes i esquerres,  treballadors i empresaris, sobretot quan el diner ens ha homogeneizat i s’ha convertit en essència indispensable per assolir qualsevol objectiu, tangible o intagible en l’univers neoliberal. Dir que els polítics tenen totes les culpes,  fer-los responsables de tots els mals,  és com voler fer culpable a un àrbit de futbol  de la derrota d’un equip.Crec que les sinèrgies han de venir de tot arreu:

a) Els empresaris de PYMES molt importants al nostre pais , s’han de posar les piles i prepar-se per què el lliure comerç se les s’empassarà sense soroll irremediablement. Pot-ser ja ho saben i estan aprofitant ara en cremar els últims cartutxos o potser ignoren l’inevitable i viuen en l’ignoràcia.

b) Els treballadors han d’exigir qualitat en el treball. Han de ser responsables i exigir les millores que creguin oportunes en l’empressa on hi treballen i ser sobre tot, han de ser conseqüents.

 c) Els polítics: Ah! què es pot dir de les nostres titelles? (carinyosament es clar!) Han de saber estar en el projecte col.lectiu. I com? doncs donant confiança a qui demostri que la seva feina val la pena, per poder revertir a mitg i llarg termini, a tots els conjunts de la nostra societat.

*. S’entent com a conjunt l’agrupació de persones amb algun tret característic de tipus, ideològic, demogràfic, econòmic, cultural,  etc…

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s