Notícia TN Migdia: “Ús indegut del servei d’urgències”

Ahir, dilluns 7 de març de 2011,  el Telenotícies Migdia de TV3 em sorprenia una altra vegada amb una notícia que informava sobre els costos que significa el fet que la gent visiti un centre d’atenció sanitària quan es troba malament. El títol de la notícia no era ben bé aquest, però el seu significat coincidia amb la meva afirmació en un 80%. La notícia denunciava un ús indegut de la gent als serveis hospitalaris d’urgències dels hospitals i els costos que això suposava.

L’assumpte ratlla la impertinència i el surrealisme. En cadenes de televisió privades, és d’esperar que et colin gols a favor de defensar els interessos dels anunciants i que facin més de lo èticament acceptable per arrosegar-nos a la inòpia i tenir-nos enganxats a la seva programació. Però denunciar des d’un servei públic un altre servei públic és surrealista, sobretot si el denunciant (tv3) té un deute, que segons ha reconegut l’actual Conseller de cultura Ferran Mascarell,  ronda els 800 milions d’euros.

Així doncs tenim que al TN es tria com a notícia de major interès el cost que suposa l’atenció d’una gent a les urgències dels hospitals (uns 80 milions d’euros si no recordo malament) en lloc de d’abordar el deute que la pròpia corporació arrossega i la seva incapacitat de sanejar-lo.

La notícia, desafortunada de totes totes, estava cosida amb cura i delicadesa.. En un moment de la notícia hi sortia la imatge d’una metgessa que anava repassant informes d’assistència sanitària. A la seva mà hi havia un feix i els anava repassant un rera l’altra mentre opinava sobre el poc encert dels malalts a fer-se tractar a un servei d’urgències: Una jove amb febre de feia unes hores, un avi amb sobre tensió…

Va faltar citar, per millor la notícia, un agraïment a aquells que tenint cobertura sanitària privada no omplen les sales d’espera d’urgències dels hospitals públics. Va faltar dir-ho: “Gràcies amb ells, la sanitat pública resta menys congestionada”.  No hagués sigut cap novetat. Això ja ho escampa sense cap pudor el nostre conseller de Salud Boi Ruiz i Garcia.

Tot plegat  és obscè, ridícul i estúpid.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s